Noutati

Un vlogger care a distribuit pe internet un film în care discută cu o adolescentă despre sex a fost obligat să şteargă înregistrarea de pe Youtube şi Tiktok – demers al Cabinetului de avocatură Simona Paşcu

Un vlogger vâlcean a fost obligat de Tribunalul Bihor să şteargă de pe Youtube, Tiktok şi toate celelalte canale şi reţele de socializare de pe internet videoclipurile în care a provocat o adolescentă de 13 ani din Bihor la discuţii despre sex. Dispoziţia a fost dată...

Subofiţer ISU, condamnat la Tribunalul Bihor, achitat la Curtea de Apel Oradea: „Fapta nu există”

Un subofiţer ISU, condamnat la închisoare cu suspendare pentru braconaj cinegetic, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a fost achitat, vineri, la Curtea de Apel Oradea. Instanţa a stabilit în cazul acuzaţiei de braconaj că nu există probe, în timp ce pentru celelalte două infracţiuni,  fapta imputată nu există.

CEDO: Vaccinarea urmăreşte obiective legitime

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, joi, că vaccinarea obligatorie este ”necesară într-o societate democratică” şi urmăreşte obiective legitime, într-o hotărâre a instanţei sale supreme, Marea Cameră, relatează AFP.

Mii de români pot beneficia de noi indemnizaţii. Avocat Paşcu Simona oferă asistență completă beneficiarior

Copiii foștilor deținuți politici din perioada comunistă, ai deportaților, ai strămutaților, ai celor cu domiciliu obligatoriu, care au fost internați în spitale psihatrice din motive politice sau ai prizonierilor de război vor primi și ei idemnizații, potrivit noilor reglementări legale, indemnizaţii care se calculează în funcție de anii de detenție sau de strămutare, deportare sau prizonierat al părintelui.

Noua Lege a dării în plată: Ce este impreviziunea care obligă băncile să reducă ratele

O creștere mai mare de 52,6% pe o perioadă de cel puțin trei luni a cursului valutar va fi considerată automat o situație de impreviziune în contractele de credit ipotecar și va acorda dreptul debitorilor să obțină darea în plată în instanță sau reconfigurarea termenilor împrumutului, potrivit noii Legi a dării în plată care reechilibrează contractele de credit şi care a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Dosar penal pentru un tânăr din Bihor găsit în vizită la rude în loc de autoizolare. Ce urmări poate avea o astfel de inconştienţă

Inconştienţa l-ar putea costa libertatea pe un tânăr de 23 ani din Marghita care, întors recent din Irlanda, ar fi avut obligaţia să rămână în autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. În loc să stea acasă, tânărul a ieşit la plimbare, fiind găsit de poliţiştii care îl căutau într-o vizită la… rude.

VIDEO Un spaniol a ieşit pe stradă ca să-şi plimbe căţelul de pluş. De ce l-a amendat Poliţia

Cu un număr de cazuri de COVID-19 ce crește în spirală, autorităţile spaniole au interzis, de mai bine de o săptămână, toate activităţile în aer liber, iar la plimbare mai pot ieşi doar deţinătorii de animale de casă, pentru necesități, motiv pentru care împrumutatul patrupezilor a devenit o adevărată afacere. Dar ce faci dacă n-ai proprietari de câini în apropiere?

Cum obții Certificatul de Situație de Urgenţă. Vezi paşii care trebuie urmaţi

Firmele afectate de coronavirus pot solicita Certificate de Situaţie de Urgenţă, de la stat, pentru a putea beneficia de măsuri de protecţie, dar şi ca să-şi renegocieze contracte cu partenerii şi cu băncile, inclusiv pentru a obţine credite garantate de stat cu dobândă subvenţionată, documentele urmând să fie eliberate de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. 

Dezlegare în drept solicitată de avocat Simona Paşcu: Tribunalul Bihor a sesizat ÎCCJ

Atunci când o soluţie judecătorească nu e definitivă, ea poate fi atacată cu apel, recurs sau contestaţie, însă există un termen prevăzut de lege pentru depunerea actului procedural obligatoriu de respectat. În unele cazuri, din varii motive, documentul e finalizat doar în ultima zi a termenului.

În această situaţie, reglementările în vigoare se referă doar la programului instanţei, cel de la oficiul poştal sau al firmei de curierat. Ce se întâmplă, însă, dacă serviciul de curierat are un partener cu program non-stop care colectează expediţiile? Termen de decădere rămâne tot ora de închidere a firmei de curierat ori se prelungeşte până la ora 24.00?

Riscă să fie executaţi silit după ce au fost declaraţi eligibili în Programul Start Up Nation 2017. Prin cabinetul de avocat Simona Paşcu vor acţiona Statul român în judecată

Mai mulţi tineri orădeni riscă să fie executaţi silit după ce s-a înscris cu proiecte declarate eligibile în Programul Start Up Nation 2017, pentru un ajutor de 44.000 euro promis de statul român. Orădenii Ioana şi Şerban Carţiş au aplicat în Programul Start Up Nation...

Amenda pentru lipsa rovinietei

Înalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat, pe 5 martie 2018, în sensul că fostul proprietar al autoturismului nu poate fi subiect al răspunderii contravenţionale. 

Legea prevenirii

Cunoscută inițial ca legea prevenției, în data de 17 ianuarie 2018 a intrat în vigoare legea prevenirii

Taxa de ambalaj, o problemă reală a societăților comerciale

Începând cu anul 2016, toate societățile comerciale care introduc pe piață produse ambalate sau generează ambalaje, indiferent în ce mod, sunt obligate să achite o taxa de ambalaj de 2 lei/kg, în măsura în care nu asigura reciclarea acestor ambalaje. Potrivit normelor...

Conversia creditelor, ultima speranță de la instanțele de judecată

Prin proiectul de lege votat de Parlament la data de 18.10.2016 privind conversia creditelor, se prevedea posibilitatea consumatorilor care au contractat un împrumut de la o instituţie bancară sau nebancară, în franci elveţieni să solicite ca rata creditului să fie achitată în lei, la cursul de la data la care s-a încheiat contractul de credit adică la un curs de aproximativ jumatate din valoarea cursului franclui elvetian din prezent.

Modificări legislative privind convertirea creditelor

Guvernul a aprobat săptămâna trecută o ordonanţă de urgentă, ce urmează a intra in vigoare în zece zile de la publicare, şi introduce noi obligaţii şi restricţii pentru băncile creditoare în cazul contractelor de credit pentru bunuri imobile. Ordonanţa se aplică...

Darea în plată și avantajele acesteia (II)

În partea I a prezentului articol am analizat condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească consumatorul în situaţia în care doreşte să beneficieze de prevederile dării în plată şi faptul că trebuie să trimită o notificare băncii în acest sens.

Darea în plată și avantajele acesteia (I)

Intrată în vigoare la data de 13 mai 2016, Legea 77/2016 privind darea în plată se aplică în raporturile juridice dintre consumatori şi instituţiile de credit, instituţiile financiare nebancare sau cesionarii creanţelor deţinute asupra consumatorilor.

Dorești să colaborăm?

Seriozitatea este cazul meu profesional!

Av. Simona Pașcu

domenii de activitate

Dreptul asiguratorilor

Dreptul penal

Dreptul bancar

Dreptul comercial

Dreptul fiscal

Dreptul muncii

Dreptul contraventional

Dreptul familiei

Dreptul contenciosului administrativ

Dreptul civil

Pagini utile

Despre mine

Serviciile oferite

Pro bono