Un caz dificil, cu 4 incupaţi cercetaţi pentru aceleaşi infracţiuni, sub forma coautoratului, însă doar 2, între care şi clienta mea, fiind arestaţi. O problemă de inechitate ridicată în faţa instanţei de Cabinetul de avocatură Simona Paşcu şi corectată de Tribunalul Bihor. După peste 5 luni de arest preventiv, clienta a plecat acasă.

Soluţia instanţei, pe scurt:

Admite contestaţiile formulate de inculpaţii V. M., trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe în forma coautoratului, lipsirea de libertate în mod ilegal în forma coautoratului, şi trei infracţiuni de viol în forma coautoratului, şi Z. M.-F., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsirea de libertate în mod ilegal în forma coautoratului, şi viol în forma coautoratului, împotriva încheierii penale din data de 05.10.2018 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Oradea.

Desfiinţează în totalitate încheierea contestată şi, în rejudecare, admite cererile formulate de inculpaţii V. M. şi Z. M.-F. şi dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată prin încheierea nr. 31/D.L/2018 din data de 04.05.2018, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea în dosarul 6950/271/2018 cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data pronunţării prezentei încheieri, respectiv 11.10.2018.