Cu un număr de cazuri de COVID-19 ce crește în spirală, autorităţile spaniole au interzis, de mai bine de o săptămână, toate activităţile în aer liber. La plimbare mai pot ieşi doar deţinătorii de animale de casă, pentru necesități, motiv pentru care împrumutatul patrupezilor a devenit o adevărată afacere. Dar ce faci dacă n-ai proprietari de câini în apropiere?

Potrivit thelocal.es Spania a devenit a patra națiune asupra căreia coronavirusul are cel mai rău impact din lume, cu peste 17.000 de persoane infectate. Acesta este motivul pentru care autorităţile au impus de mai bine de o săptămână izolarea la nivel național. Iar de atunci, una dintre corvoadele din familie, a devenit brusc un permis de libertate de invidiat pentru spaniolii casnici.

Este vorba despre plimbatul căţeilor, singura activitate în aer liber permisă de autorităţi. Evident, cu reguli. Câinele poate fi plimbat de o singură persoană, care trebuie să cureţe apoi excrementele. În plus, la întoarcerea acasă, să şteargă labele animalului de companie la ușă. Plimbările trebuie să fie scurte, iar animalele trebuiesc ţinute obligatoriu în lesă.

Afaceri cu căţei

Unii, mai intreprinzători, s-au gândit şi la o mică afacere: au lansat chiar anunţuri pe internet pe site-urile spaniole în care îşi oferă animalele cu împrumut celor care vor să iasă din casă.

„Dacă cineva dorește să iasă la plimbare, îi voi închiria câinele meu”, scrie într-un anunț pe site-ul din Milanuncios, Spania, tariful fiind de 15 euro.

Un bărbat din nordul Spaniei nu a avut, însă, norocul la vecin cu căţei. Aşa că, pentru a ieşi din casă, el şi-a legat cu o sfoară căţelul de pluş al copilului cu care, apoi, a ieşit pe stradă la plimbare.

Cum era de aşteptat, omul a fost oprit de poliţişti şi amendat Momentul a şi fost surprins de un vecin, care a postat apoi înregistrarea pe reţeaua de socializare unde reprezentanţii Poliţiei au şi postat un mesaj în care explicau amenda: Nu poți fi mai iresponsabil, unii cred că acest lucru este de râs și îl iau ca o glumă. Acest lucru este foarte serios! Vom vedea dacă mai râde la sosirea amenzii. Nu știu ce parte a șederii acasă nu înțelegeți”, au transmis poliţiştii.