Copiii foștilor deținuți politici din perioada comunistă, ai deportaților, ai strămutaților, ai celor cu domiciliu obligatoriu, care au fost internați în spitale psihatrice din motive politice sau ai prizonierilor de război vor primi și ei idemnizații, potrivit noilor reglementări legale, indemnizaţii care se calculează în funcție de anii de detenție sau de strămutare, deportare sau prizonierat al părintelui.

Şi copiii persoanelor din categoriile mai sus amintite, care au decedat înainte de 1989, sunt îndreptățiți la aceste indemnizații, atât doar că au nevoie de acte doveditoare care să ateste calitatea de deținut politic sau deportat al părintelui. În caz că acestea nu există în familie, ele tot pot fi procurate pe diferite căi de la arhivele CNSAS, sau de la arhivele penitenciarelor.

Cabinetul de avocatură Paşcu Simona oferă asistență completă beneficiarilor în vederea obţinerii indemnizaţiilor: întocmirea dosarelor, completarea cererilor, obţinerea documentelor necesare în vederea dovedirii calităţii de persoană îndreptăţită şi reprezentarea în faţa autorităţilor. 

foto: generic, capital.ro