Elevii Şcolii „Ovidiu Drimba” din Lugaşu de Jos vor avea apă curentă după demersul susţinut de Cabinetul de avocatură Paşcu Simona. Curtea de Apel Oradea a obligat prin ordonanţă preşedenţială „Serviciul Apă Canal Lugaşu de Jos” să încheie contract pentru furnizarea a apei cu unitatea de învăţământ, până la finalizarea procesului de fond.

Soluţia este definitivă, cu aplicabilitate imediată.

Apă la cisternă

Soluţia vizează un caz amplu mediatizat, o dispută între conducerea şcolii şi administraţia locală, care a afectat în mod direct elevii şcolii „Ovidiu Drimba”, lăsaţi fără apă curentă în unitatea de învăţământ la începutul anului şcolar. Cum noul an şcolar nu putea începe fără ca elevii să aibă apă potabilă, unitatea şcolară, reprezentată de Cabinetul de avocatură Paşcu Simona a solicitat în instanţă reconectarea şi a obţinut o ordonanţă preşedenţială cu efect imediat.

În prima fază, Tribunalul Bihor a obligat Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Lugașu de Jos și Serviciul Apă-Canal Lugașu de Jos la rebranșarea unității de învățământ reclamante la rețeaua de apă curentă și la furnizarea continuă a acesteia la imobilele în care își desfășoară activitatea de învățământ.

În urma acelui demers, şcoala a fost racordată la o… cisternă cu apă.

Ulterior, soluţia a atacată de Serviciul Apă Canal Lugaşu de Jos. Miercuri, Curtea de Apel Oradea a decis casarea soluţiei. În plus faţă de instanţa de fond, a obligat Serviciul Apă Canal Lugaşu de Jos să încheie şi un contract legal de furnizare a apei cu instituţia reprezentată de Cabinetul de avocatură Paşcu Simona.

Soluţia este definitivă.