Un vlogger vâlcean a fost obligat de Tribunalul Bihor să şteargă de pe Youtube, Tiktok şi toate celelalte canale şi reţele de socializare de pe internet videoclipurile în care a provocat o adolescentă de 13 ani din Bihor la discuţii despre sex.

Dispoziţia a fost dată printr-o ordonanţă preşedenţială, în urma demersurilor juridice ale Cabinetului de avocatură Simona Paşcu la cererea părinţilor fetei, după ce convorbirea purtată de copilă pe o platformă de videochat cu tânărul a devenit virală pe mai multe platforme de socializare.

„Minora a crezut că poartă o discuţie privată. În realitate, ea era în direct, pe platforma de youtube a pârâtului, care a şi înregistrat toată discuţia şi apoi a distribuit-o pe internet”, a explicat avocata familiei adolescentei, Simona Paşcu, pentru adevarul.ro.

Bărbatul a postat filmuleţul sub mai multe titluri pe contul său de Youtube şi TikTok, unde a strâns peste 20.000 de vizualizări, sute de aprecieri, salvări şi distribuiri, provocând o traumă psihică însemnată minorei în vârstă de 13 ani. Fiind vorba despre o faptă ilicită, părinţii minorei s-au adresat Cabinetului de avocaţi Simona Paşcu, care a înaintat Parchetului competent o plângere penală pentru comiterea infracţiunilor de violare a vieţii private, racolarea minorilor în scopuri sexuale şi şantaj. În paralel, a fost declanşat la Tribunalul Bihor un proces civil de pretenţii şi s-a înaintat  o solicitare de emitere a unei ordonanţe preşedenţiale prin care acesta să fie obligat să şteargă de îndată videoclipul postat, solicitare care a fost admisă.

„S-a folosit de influenţa pe care o are în mediul online, iar înregistrarea în care o umileşte şi înjoseşte pe fetiţă, în care îi face propuneri cu tentă sexuală, a fost pusă la dispoziţia a zeci de mii de persoane”, a explicat avocata Simona Paşcu, într-un interviu acordat BIHOREANULUI pe marginea cazului.

În Ordonanţa preşedenţială, citată şi de site-ul juridic Clujust.ro, s-a arătat că „discuţiile s-au purtat cu privire la aspecte de viaţă intimă, discuţii care, dată fiind vârsta reclamantei, minoră care nu a împlinit nici 14 ani, nu trebuiau să aibă loc şi cu atât mai puţin să fie răspândite în mediul online”. Faptele au adus „o gravă atingere unor valori intrinseci fiinţei umane şi o afectare emoţională profundă a minorei, prejudiciile cauzate acesteia sunt grave şi greu de reparat”.

Articole legate de caz:

Violator” pe internet: El este vloggerul care a umilit o fată din Bihor, cu discuţii despre sex pe care le-a pus pe TikTok și YouTube-www.ebihoreanul.ro

Verdict în cazul unui vlogger care a provocat o adolescentă la discuţii despre sex. „Prejudiciile sunt grave şi greu de reparat”-www.adevarul.ro

Tânăr obligat prin ordonanţă preşedenţială să şteargă de pe YouTube şi Tiktok video-uri în care jigneşte o minoră-www.clujust.ro