Halate pentru medici cumpărate de la o firmă de avocatură. Aşa sună titlul unui articol de presă publicat pe un site de ştiri, lumeapoliticii.ro. Pe scurt,  Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate ar fi semnat pe 19 ianuarie 2021 un contract în valoare de un milion de euro cu societatea de avocatură „Doseanu şi asociaţii”, reprezentată de avocata Paşcu Simona. Însă nu pentru servicii juridice ci pentru… halate impermeabile destinate personalului medical.

Contractul, după cum se menţionează în articol, ar fi fost încheiat pe 19 ianuarie 2021, iar halatele, în număr de 450.000, ar fi urmat să ajungă la Mizil, în județul Prahova, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

De fapt, nici societatea de avocatură din Oradea şi nici avocata Simona Paşcu – care şi-a deschis propriul cabinet individual de mai bine de 4 ani – nu au vreo legătură cu respectivul contract şi nici cu procedura de achiziţie. Acest lucru a fost recunoscut de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) unde Simona Paşcu s-a adresat solicitând explicaţii.

”În procesul de publicare al anunțului de atribuire CAN1049509 din 22.01.2021, publicat și la nivelul JOUE – ca urmare a nefuncționării sistemului în parametrii normali, s-a preluat în mod eronat de către sistem (SEAP) un alt operator economic, respectiv “DOSEANU & ASOCIATII” Societate profesionala de avocati cu raspundere limitata din lista predefinită din sistem, care nu a fost invitat și nici nu a participat la procedură, în loc de semnatarul Acordului cadru nr.1268/CN/19.01.2021, clasat pe locul 3, respectiv SC LIMAS GROUP SRL”, a transmis ONAC.

Avocata Simona Paşcu a solicitat, totodată şi acordul cadrul încheiat de ONAC, unde sunt enumerate firmele care au beneficiat, în fapt, de contractele publice. Pentru scrupulozitate, acordul cadru s-a semnat cu trei agenţi economici, nu cu unul. Cu toate acestea, în SEAP nu s-a făcut remedierea erorii nici până vineri după amiaza (foto, stânga), lăsând să planeze suspiciuni asupra corectitudinii şi legalităţii activităţii avocatei Simona Paşcu şi provocându-i, astfel, un prejudiciu de imagine.

Avocata Simona Paşcu a atras atenţia că informaţiile publicate nu sunt reale însă articolul este şi în prezent online, cum nici autorităţile statului nu au remediat eroarea care a declanşat demersul.