Povestea clienţilor Cabinetului de avocat Paşcu Simona care au rămas îndatoraţi la bancă după ce au aplicat cu un proiect în programul Start Up Nation 2017 a fost prezentată, după ziarul Adevărul, şi la ştirile Kanal D.

Orădenii Ioana şi Şerban Carţiş au aplicat în Programul Start Up Nation 2017 cu un proiect pentru o mică agenţie de ştiri locală, iar în vara anului 2017 au fost anunţaţi că au fost selectaţi pentru finanţare.

Lăsați de stat fără finanțarea promisă!#stirilekanald

Publicată de Sebi Bei pe Duminică, 10 martie 2019

Orădeanul a făcut achziţiile necesare în cadrul proiectului în trei tranşe, toate aşa cum cerea procedura, spune el. A făcut licitaţii, selecţii de ofertă, angajări, a cumpărat toată aparatura de care avea nevoie, iar la final înainte de termenul prevăzut de lege, în toamna anului trecut, a pregătit dosarul pentru decontare la Agenţia pentru IMM Cluj.

După o lună, fără ca până atunci să li se ceară vreo informaţie măcar, soţii Carţiş au fost anunţaţi că li s-a refuzat ajutorul de stat pentru că au uitat să bifeze o căsuţă în dosarul depus la Registrul Comerţului pentru înregistrarea firmei.