Curtea de Apel Târgu Mureş a admis toate excepţiile ridicate de Cabinetul de Avocatură Paşcu Simona într-un dosar de evaziune fiscală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureş, în care existau neconcordante între numărul de acte materiale reţinute in rechizitoriu faţă de cele reţinute în ordonanţa de extindere a urmăririi penale. Totodată, din rechizitoriu lipsea descrierea concretă a fiecărui act material al infracţiunii de evaziune fiscală.

Soluţia pe scurt:

Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului din data de 20 februarie 2018 emis în dosarul nr. 207/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Constată nulitatea absolută şi exclude toate actele de urmărire penală efectuate şi probele administrate, cu privire la inculpatul T. I., după data de 10 octombrie 2016 (data emiterii ordonanţei de schimbare a încadrării juridice şi extindere a urmăririi penale)

Încheierea a fost comunicată parchetului care a remis rechizitoriul.

  1. în vederea remedierii neregularităţilor constând în  neconcordanta dintre numărul de acte materiale ale infracţiunii de evaziune fiscală în forma continuată reţinute in rechizitoriu faţă de cele reţinute în ordonanţa de extindere a urmăririi penale din data de 10 octombrie 2016 respectiv lipsa descrierii concrete a fiecărui act material al infracţiunii de evaziune fiscală prin raportare la numărul si data fiecărei facturi înregistrate în contabilitatea SC … SRL şi care, afirmativ, atestau relaţii comerciale nereale;
  2. exprimării punctului de vedere cu privire la menţinerea soluţiei de trimitere în judecată sau la solicitarea de restituire a cauzei, în termen de 5 zile de la comunicarea prezentei încheieri.

Soluţia pronunţată de Curtea de Apel Târgu Mureş este definitivă.