Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi sunt anchetate pentru un caz de bullying la locul de muncă: umilirea şi agresarea unui tânăr cu handicap, client al Cabinetului de avocatură Paşcu Simona.

Măsura preventivă a fost dispusă faţă de un bărbat care i-a stins victimei ţigările de spate şi unul care a ars-o pe faţă.

Cel din urmă incident s-a produs vineri, pe 9 septembrie. Victima, David, era în pauză, în curtea brutăriei. Agresorul a pulverizat spre el cu spray şi, concomitent, a aprins o brichetă. Flama i-a ars băiatului pielea, de la nas şi până pe gât, cuprinzându-i şi hainele. În aceeaşi zi, tânărul a fost dus de familie la Spitalul Judeţean din Oradea, iar duminică, 11 septembrie, şi la Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Specialiştii au stabilit că leziunile au nevoie de cel puţin 20 de zile de îngrijiri.

Familia tânărului, prin Cabinetul de avocatură Paşcu Simona, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta. Acuzaţiile sunt loviri şi alte violenţe, respectiv de influenţare a declaraţiilor. Cea din urmă vizează faptul că unul dintre suspecţi a manipulat victima să mintă referitor la provenienţa rănilor.

Tăcere la audieri

În faţa anchetatorilor, cei doi agresori ai lui David au uzat de dreptul la tăcere, după cum a relatat şi BIHOREANUL.

Avocata Simona Paşcu (foto): „Este un caz clar de bullying la locul de muncă. Noi considerăm că această măsură se impunea. Acest tânăr a fost batjocorit, agresat psihic şi fizic, vreme de 2 ani. Cruzimile sunt dovedite cu acte medicale. Clienţii mei nu doresc daune. Ei solicită tragerea la răspundere penală a vinovaţilor”.

Bullying în anchetă

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi într-un caz de bullying la locul de muncă. Victima este un tânăr cu handicap, clientul Cabinetului de avocatură Paşcu Simona. Tânărul a fost diagnosticat cu retard în copilărie, are dificultăţi de comunicare şi de învăţare. Cu toate acestea, el a terminat minimele studii la o şcoală specială şi a urmat o şcoală profesională de brutari. În urmă cu 2 ani, s-a angajat la o brutărie. Din acel moment, a fost hărţuit şi agresat constant.

Cabinetul de avocatură Paşcu Simona s-a implicat şi într-un alt caz de abuz. Este vorba despre cazul un vlogger vâlcean. Acesta a fost obligat de Tribunalul Bihor să elimine de pe internet videoclipuri în care a provocat o adolescentă de 13 ani la discuţii despre sex. Instanţa a acordat câştig de cauză clientei Cabinetului de avocatură Paşcu Simona.